Celebració continguda a la CUP. Després que aquest dimarts s'hagi donat a conèixer que un jutjat investigarà de manera directa l'espionatge a Sandro Rosell, els cupaires s'han mostrat alegres. Això sí, remarcant que aquest pas és encara insuficient. "Cal depuració de responsabilitats i anar molt més enllà, que ningú es pensi que amb això ja n'hi ha prou", ha subratllat. Segons la diputada cupaire, aquesta és una de les moltes coses que han de passar per "posar llum a la vulneració sistemàtica de drets dels poders de l'Estat cap al poble català".

En aquesta línia, Reguant ha recordat que aquest divendres està previst que al Parlament s'hi celebri la sessió de la comissió d'investigació de Pegasus, on estan citats a comparèixer representants polítics espanyols com el president del govern, Pedro Sánchez, i els ministres Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles, o el fiscal general de l'Estat, entre d'altres. La diputada de la CUP ha afirmat que aquesta comissió seria "una oportunitat" perquè poguessin "explicar-se", tot i que ha lamentat que ja han avançat que "no tenen intenció de ser-hi".

El cas de Sandro Rosell és el segon que arriba als jutjats, ja que abans s'havia condemnat l'excap de la brigada política, Eugenio Pino, per intentar adulterar el cas Pujol. La nova causa oberta al jutjat d'Instrucció número 13 de Madrid està centrada en l'expresident del Futbol Club Barcelona per aclarir la trama policial liderada per José Manuel Villarejo que pretenia apartar-lo del seu càrrec en el marc d'aquest entramat orquestrat des de les clavegueres de l'Estat. Fins ara, que s'ha admès la querella de Rosell, l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem havien anat rebutjant, per diversos motius, les querelles presentades pels afectats de l'Operació Catalunya.

Relat similar al dels comuns sobre la sequera

D'altra banda, i sobre les mesures anunciades pel Govern per a fer front a la sequera a Catalunya, Reguant ha acusat la Generalitat de posar un "pedaç" i ha reclamat "polítiques que abordin de fons el problema". En paraules molt similars a les que havia pronunciat unes hores abans la líder dels comuns, Jéssica Albiach, la diputada ha advertit que macroprojectes com el Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport o la B-40 van "en la direcció contrària". Per tot plegat ha demanat fer "una profunda revisió del model de país, econòmic i de consum" i ha esmenat que l'executiu "ho continuï apostant tot irresponsablement al turisme, que drena recursos naturals com l'aigua". La CUP també ha animat el Govern a "trencar l'acord" amb el PSC perquè situa l'executiu "al costat de les elits", i ha advertit que ERC i els comuns es posen de la banda del PSC i Junts, representant les elits econòmiques.