La CUP està disposada a facilitar la investidura de Jordi Sànchez o "de qualsevol altre candidat" si hi ha un programa "de trencament amb l'estat espanyol". Ho ha dit el líder dels cupaires Carles Riera en una entrevista a 'El Matí' de Catalunya Ràdio on també ha reiterat que el candidat principal de la CUP és Carles Puigdemont: "El sentir del món independentista és que la investidura efectiva és la de Puigdemont i, si no és ell, exigirem un programa clarament republicà. Serem molt exigents", ha especificat. 

Riera ha insistit amb què cal donar continuïtat al què el poble de Catalunya "va expressar en les urnes", tant l'1 d'octubre com el 21 de desembre, i descarta el diàleg i l'entesa amb el govern espanyol: "No volem una conciliació amb l'estat espanyol. Hem de seguir amb la via de la confrontació. Cada vegada que es busca una entesa amb l'estat espanyol, ens ofeguen més. Fem un pas enrere". 

Segons Carles Riera la situació actual és excepcional i per tant el nou govern "requerirà d'una arquitectura excepcional i específica" i és per això que no descarta la creació d'una conselleria antirepressiva. "El govern hauria de preparar una constitució republicana".

Artadi: "Necessitem una data"

Carles Riera ha estat entrevistat al costat de la portaveu de Junts per Cataluya Elsa Artadi i el diputat d'Esquerra Republicana Gerard Gómez. Cap d'ells té intenció d'anar a unes noves eleccions però també tenen clar que s'esgotaran tots els terminis, "hi ha temps fins el 22 de maig", ha dit Artadi. Tot i això la portaveu de JxCat ha reclamat a Torrent una data d'investidura: "Necessitem una data i necessitem que hi hagi ple". Artadi ha reafirmat que Carles Puigdemont és el candidat de la seva formació i que Jordi Sànchez "és un president provisional fins que no es pugui investir Puigdemont". 

Sobre les paraules de la CUP que acusen JxCat i ERC de buscar el diàleg i la conciliació amb el govern espanyol, Artadi ha dit que denunciar Espanya davant dels tibunals internacional i querellar-se contra el jutge Llarena "no és conciliar amb l'estat espanyol".

Per la seva banda el diputat d'ERC Gerard Gómez ha manifestat que cal un govern "efectiu" que encara que sigui "provisional" pugui fer front a "l'embat del govern espanyol".