Avui per avui, la CUP no es planteja cap altre nom que el de Carles Puigdemont per a la investidura. És "l'únic candidat que representa un embat amb l'Estat". I així ho traslladaran al president del Parlament, Roger Torrent, en la nova ronda de consultes telefònica que ha obert aquest divendres per buscar un nou candidat. D'aquesta manera, el diputat Carles Riera ha negat que hi hagi cap acord amb JxCat i ERC per investir Jordi Sànchez. En aquest cas mantindrien les seves quatre abstencions.

"Avui la CUP està disposada a investir immediatament Carles Puigdemont", ha reiterat. En aquest sentit, Carles Riera ha explicat que se’ls va traslladar la voluntat d’investir Sànchez dimecres passat, però que els anticapitalistes van insistir en el seu posicionament. La CUP està disposada a assumir “totes les responsabilitats” per investir Puigdemont, però adverteix que qualsevol altre candidat és intentar una “via adequada a la llei i al marc constitucional i estatutari”.

El cap de files cupaire ha insistit que, per a avalar qualsevol altre candidat, se’ls hauria de posar “un programa republicà sobre la taula”. No obstant això, ha lamentat, “això no s’ha posat sobre la taula”.

Riera ha valorat positivament les decisions de la justícia alemanya i belga, perquè els fan pensar que “la internacionalització juga a favor dels nostres objectius”. En aquest sentit, ha sostingut que “la desobediència i la internacionalització del conflicte s’ha demostrat dues vies guanyadores”.

L’actuació a partir d’ara, ha resumit, passa per tres línies: investir Puigdemont, desenvolupar polítiques “nítidament republicanes” i mantenir la internacionalització i la mobilització als carrers.