En els últims quatre mesos han estat notícia diversos incidents entre diputats de la CUP i els Mossos d'Esquadra. L'últim, aquest dilluns durant les protestes contra l'autobús d'Hazte Oír. Els anticapitalistes denuncien una vulneració de drets dels seus parlamentaris i han fet un pas més demanant l'empara del Parlament davant d'aquesta situació. 

Les actuacions de la policia catalana amb càrrecs electes de la CUP involucrats han estat diversos: aquesta setmana, els agents apartaven bruscament Maria Sirvent i Natàlia Sánchez, el mes passat va ser el desallotjament de Carles Riera, retingut durant una protesta a la Fiscalia, fa uns mesos, durant les protestes de bombers a les portes del Parlament, un mosso cridava també a Natàlia Sànchez "qué hostia tienes". 

Davant d'aquesta cronologia, la CUP demana a la Mesa del Parlament que emprengui les accions necessàries per exigir al Govern que demani les responsabilitats oportunes als autors directes o indirectes d'aquestes actuacions. Si cal, incloent els cessaments que siguin necessaris. 

Els cupaires avisen que "si a Interior hi ha alguna voluntat de coaccionar la nostra acció i crítica política cap als Mossos d'Esquadra, no ens aturaran; ens poden fer fora dels llocs o disparar, però continuarem denunciant la impunitat policial".