El diputat de la CUP Carles Riera ha defensat aquest dissabte en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio la importància de recuperar la "mobilització al carrer permanent i continuada" per pressionar als partits independentistes, JxCat i ERC, perquè apostin per una via de ruptura amb l'Estat espanyol.

El diputat s'ha mostrat preocupat per la desmobilització dels últims mesos, però està convençut que hi continua havent "dos milions de persones disposades a mobilitzar-se i repetir moments de ruptura amb l'Estat". Riera també ha considerat que a l'independentisme ha de fer un nou "salt endavant" cap a la materialització de la república i "acumular forces, ànim i entusiasme" per "encarar nous moments de ruptura amb l'Estat".

Per tal d'acumular més forces als interessos republicans, Riera ha assegurat que cal eixamplar la base social i que l'única manera de fer-ho és amb polítiques socials d'esquerres. En aquest sentit, ha assegurat que la CUP sempre tindrà una mà estesa al Govern en polítiques socials i republicanes.

A més a més, Riera ha recordat que la seva formació continuarà fent pressió a JxCat i ERC no només des del carrer, sinó que també ho farà des de les institucions per evitar que tornin a lògiques autonomistes i tornin a una agenda rupturista amb l'Estat. En aquest sentit ha reconegut que l'independentisme ha de fer molta autocrítica per tal d'aprendre dels "errors i mancances" del projecte durant aquests últims mesos.

Respecte a la formació del nou Govern, Riera ha assegurat que no hi té massa confiança ja que li sembla que el projecte republicà ha quedat relegat a la simbologia i que les polítiques reals de l'Executiu són plenament autonomistes. De qui també ha criticat la "venda del vot de la moció de censura a canvi de quasi bé res" i els ha convidat a crear una nova agenda rupturista amb l'Estat.

Riera també ha tingut unes paraules pel corrent opinatiu que advoca per la creació d'un nou Estatut d'Autonomia, assegurant que pactar-ne un de nou amb el govern espanyol seria "una presa de pèl" per tots aquells que van votar "república" el 21-D.

En relació al nou govern espanyol, el diputat de la CUP, ha assegurat que Sánchez és "una altra cara del mateix règim" i que no té masses esperances en el gabinet que ha creat el president espanyol.