Malgrat que alguns sectors interns estan pressionant per revisar el posicionament adoptat, la CUP mantindrà les seves quatre abstencions al candidat que proposi Carles Puigdemont a la investidura. Així ho han confirmat fonts del partit, que aquest diumenge celebrarà a Cervera una assemblea nacional estratègica per debatre el seu full de ruta a mig i llarg termini.

Entre els temes que s’abordaran, però, no hi és la investidura. Segons el comunicat dels anticapitalistes, s’analitzaran els “moments decisius d’aquesta passada tardor i el paper que hi ha jugat la CUP; les propostes per avançar cap a la República i el municipalisme com a marc estratègic; el rol de la CUP a les institucions; la lluita antirepressiva i la internacionalització del conflicte”.

No obstant això, les abstencions van ser acordades en el marc de la “lògica antirepressiva”. Des de la CUP continuen molt "decebuts" amb l’actuació de JxCat i ERC, en qui veuen un retorn a l’autonomisme i un acatament de l’Estat espanyol.

En una conferència política aquest dilluns a Barcelona, la diputada Natàlia Sànchez va advertir que, si no s’assumia un relat d’obediència a l’1-O i desobediència a l’Estat, els quatre diputats cupaires passarien a fer “oposició activa i constructiva”. El seu cap de files, Carles Riera, va lamentar que ni JxCat ni ERC els havien plantejat  “plans ni mesures consistents” per fer efectiva la República en un “termini mesurable i constatable”.