Com era de preveure, la retirada provisional de la moció de Junts per Catalunya sobre l'autodeterminació ha portat cua. Si al matí el portaveu del partit, Eduard Pujol, ha justificat el moviment per "facilitar" i "no complicar" les negociacions que s'estan produint amb Madrid, hores més tard la CUP ha criticat la decisió dels de Puigdemont. 

"Ens fa veure, precisament, que la intencionalitat de les negociacions no és posar al centre l’única forma de resoldre el conflicte que és reivindicar el dret d'autodeterminació, sinó que les negociacions pretenen intentar buscar un reencaix dins l’estat espanyol" i "l'estabilitat definitiva del règim del 78", ha lamentat en una roda de premsa al Parlament la diputada Maria Sirvent. 

Els anticapitalistes posen al mateix sac ERC i JxCat. Els adverteixen que "qualsevol pacte que intenti rebaixar la tensió i el conflicte ens portarà a una situació absolutament contrària" i que "ara és moment d’organització, de mobilització i poder popular per forçar una mediació internacional".

La setmana passada, durant la presentació del nou secretariat nacional del partit, la CUP ja va dibuixar les línies mestres del seu pla d'acció de cara als propers mesos. I és radicalment oposat a l'aposta pel diàleg amb Madrid que promouen les altres dues formacions independentistes. Els cupaires aposten per revifar la lluita al carrer per aconseguir traspassar fronteres i assolir una mediació internacional que forci l'Estat espanyol a acceptar un referèndum d'autodeterminació.