A l'espera de la decisió que aquest diumenge prengui la CUP sobre la investidura de Quim Torra, el portaveu dels cupaires, Carles Riera, ha estat molt dur amb la candidatura del diputat de JxCat a la primera sessió del debat d'investidura. Riera ha qualificat la candidatura de Torra d'estar pensada "perquè l’estat l’accepti i el Borbó la rubriqui" i, en aquest sentit, ha rebutjat que es torni al marc "autonomista" i no s'aposti per la "desobediència" i la "ruptura" amb l'estat. 

En el seu discurs, Riera ha posat en valor el mandat democràtic de l'1-O i ha acusat al Govern de Puigdemont de no voler "sostenir l'embat amb l'estat", el 10 i el 27 d'octubre, i de "començar la retirada". En aquest sentit, el diputat cupaire ha assegurat que "només amb la desobediència i la unilateralitat es podrà arribar a la República" i ha rebutjat que es pugui fer amb un govern autonòmic. "A qui volen enganyar?", ha etzibat a Junts per Catalunya i ERC.

Així, Riera ha demanat "canviar de cicle" i apostar per la mobilització al carrer i no per "deixar la desobediència i la unilateralitat". Per tot això, ha assegurat que tindran la mà estesa "per seguir amb la mobilització" i ha reiterat que estan disposats a "assumir totes les conseqüències de totes les responsabilitats institucionals per la ruptura". Però ha avisat: "En una lògica autonòmica no hi podrem col·laborar".

La CUP decidirà aquest diumenge si tomba o no la investidura de Quim Torra en la segona sessió del debat que se celebrarà aquest dilluns, després que tres territorials hagin forçat una reunió del consell polític per fixar el posicionament. La reunió dels anticapitalistes es farà aquest diumenge a Cervera i marcarà els propers passos de la política catalana, atès que decidirà si hi ha Govern o es repeteixen les eleccions aquest juliol.

En el seu discurs, Riera no ha volgut entrar a valorar el que pugui decidir la CUP però ha subratllat que "sigui quina sigui l'opció serà bona per la independència i la República".