La candidata de la CUP a la presidència de la Generalitat, Dolors Sabater, ha urgit aquest diumenge a conformar un "front comú" o "un pacte nacional contra el feixisme" per aïllar el partit d'extrema dreta Vox durant la campanya electoral per a les pròximes eleccions.

En roda de premsa des de la seu del partit, Sabater ha rescatat una proposta ja aprovada pel Consell Nacional de la formació el passat 21 de novembre.

En concret, el cap de cartell de la CUP s'ha mostrat preocupada per com els mitjans públics tractaran Vox i quant espai li concediran, ja que ha dit que es tracta d'un partit que fa "un discurs d'odi des de l'elitisme" i "vol aprofitar aquest moment de crisi per enfrontar la classe treballadora".

Contrarestar el discurs de Vox

El document aprovat per la CUP al novembre ja creia necessari que els mitjans es comprometessin a dedicar a organitzacions a favor d'una vida digna "un espai igual o superior" de què disposarà Vox per poder contrarestar el seu discurs.

Així mateix, insta a constituir "un front comú antifeixista i popular, treballant braç a braç amb totes les organitzacions que defensen els drets fonamentals".

Entre altres qüestions, urgeix a "no cedir ni un pam dels carrers i les institucions al feixisme", i anima a articular en aquest sentit un Codi deontològic vinculant per als representants polítics.