Fa dies que la CUP té la mosca al nas amb el Govern. I les últimes actuacions dels Mossos d'Esquadra per dissoldre els aldarulls dels últims dies han acabat de fer vessar el got. Els anticapitalistes han retret a l'executiu Torra-Aragonès que "s'autocensuri" per conservar "a qualsevol preu" l'autogovern, en una intervenció contundent del seu portaveu al Parlament, Carles Riera.

El diputat ha començat la rèplica al president expressant la solidaritat del seu grup amb tots els que "pateixen el braç de la violència policial desfermada", i ha cridat a perseverar en les mobilitzacions que "estan desbordant el sobiranisme autonòmic". En aquest sentit ha evidenciat l'emprenyament del seu partit per "l'onada de violència policial perpetrada colze a colze amb el Departament d'Interior". És a dir, en connivència amb el Govern de la Generalitat. 

Aquesta setmana la CUP s'ha quedat sola en el flanc independentista en l'intent de forçar una votació al ple d'aquest dijous que refermés en una resolució —amb efectes jurídics— el compromís amb el dret a l'autodeterminació i defensés l'amnistia. Junts per Catalunya i ERC han imposat prudència i finalment s'ha optat per una compareixença únicament declarativa. I això ha indignat els cupaires, que critiquen que el Govern prefereixi "preservar les institucions a qualsevol preu" en comptes de preparar "la resistència contra l'Estat". 

Riera ha insistit que "l'autodeterminació és un dret irrenunciable" i que "només" es pot guanyar "des de la mobilització popular massiva i la desobediència civil". En la seva segona intervenció, la CUP ha aconsellat Torra que vigili, perquè "hi ha dos partits -ERC i JxCat" que esperen que ell caigui "només per interessos partidistes.