La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha denunciat que l'operació desenvolupada aquest dilluns per la Guàrdia Civil, amb la detenció de nou independentistes acusats de planejar accions violentes, és un "muntatge policial" amb "materials de festa major".

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat que l'operació policial s'ha iniciat sobre les 05.00 hores d'aquest dilluns i que s'està duent a terme a diverses localitats, entre elles Sabadell (Vallès Occidental), on s'han practicat diverses detencions.

Els investigadors sospiten que els detinguts planejaven accions violentes i, de fet, se'ls ha confiscat material explosiu casolà, han subratllat les fonts consultades.

En roda de premsa des del Parlament, Sirvent ha denunciat que aquesta "operació repressiva" representa un "cop d'estat contra l'organització popular", amb l'objectiu d'infondre "por" i "criminalitzar la dissidència política".

Segons Sirvent, es tracta d'un "muntatge policial que no s'aguanta per enlloc", una "ràtzia repressiva" que ha inclòs registres en "locals populars" on han estat confiscats "materials de festa major" que han sobrat dels mesos d'estiu.

Tot això, ha afirmat la diputada de la CUP, amb la finalitat d'elaborar un "relat fals" que "relacioni el moviment popular amb una organització terrorista o criminal".

Per a Sirvent, davant aquesta "persecució", cal respondre al carrer amb més "autoorganització popular" i "més desobediència", ja que "la resignació no és cap opció".