El nomenament de nous consellers per part del president Quim Torra per desbloquejar la formació de Govern és una “claudicació absoluta” davant l'Estat espanyol. Així ho ha denunciat aquest dimecres el diputat de la CUP Vidal Aragonès, que ha advertit que situa en un escenari pitjor. “És una prova més de la trajectòria de renúncia primer d’ERC i ara també de JxCat al mandat de l’1-O i el 21-D”, ha criticat. Ha assenyalat “renúncies” en l’eix nacional, però també en l’eix social, on veuen alguns "perfils antisocials".

“Aquest Govern no ens serveix, ni per construir República ni per donar resposta a les necessitats materials de les classes populars”, ha lamentat Vidal Aragonès. Si bé ha deixat clar que la restitució no formava part del programa de la CUP, sí que ho consideraven una “acció política autònoma i independent”. En aquest sentit, ha assenyalat que ni tan sols el president Torra ha esgotat els terminis a l’hora de desbloquejar el Govern.

El diputat cupaire ha avisat que “davant la repressió i la regressió de drets, la renúncia ens allunya de la construcció de la República”, i ha afegit que estaran a l’oposició el temps que faci falta. “Si trobem alternatives per construir República i avançar nacionalment, ens podran trobar, però a l’hora de la realitat només trobem buidor”, ha afirmat. La seva oposició serà "contundent" contra les polítiques que no suposin avançar socialment i nacionalment.

Pel que fa a la moció de censura de Pedro Sánchez, Aragonès s’ha volgut dirigir especialment a Podemos, a qui ha recordat que “no fa ni set anys ens trobàvem a les places per impugnar el règim del 78”, que segons el diputat incloïa el PSOE. Aquesta moció, ha reblat, “no qüestiona el que suposa el règim del 78”.