La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha alertat el Govern que no aprovaran els pressupostos "si no hi ha un gir de 180 graus" i ha demanat ruptura amb l'Estat ja que de cap altra forma no es pot avançar, ha afegit.

En una entrevista aquest dissabte al Via Lliure de Rac1, Estrada ha apuntat que no els poden demanar que facin "un sacrifici sobiranista per aplicar mesures neoliberals", i ha qualificat la gestió de la Generalitat com un 'procesisme 2.0' que acata les resolucions judicials.

La líder de la CUP també ha instat a la Generalitat a mostrar rebuig a la participació del Rei a l'aniversari de l'atemptat terrorista del 17A, ja que consideren que "la monarquia forma part de l'herència franquista i del règim del 78".

Estrada ha insistit que el Govern ha provat de "trobar una nova encaix en el règim del 78, dins del marc de l'autonomisme,", però que ha subratllat que això no resoldrà el problema i ha acusat l'Estat de no permetre una millora de vida en la població.

La portaveu, ha reiterat que la CUP té poc marge de maniobra de cara als pressupostos i ha recordat que van permetre la investidura de Torra, però que els trobaran en l'oposició mentre no mostrin ruptura amb l'Estat. També ha acusat el govern espanyol de voler apel·lar a "la sacrosanta constitució quan els interessa" i no per aprovar lleis relatives al dret a l'habitatge, entre d'altres.