La CUP ha expressat aquest dimarts el seu rebuig rotund a la posició del Govern per no haver formulat cap acusació contra Convergència pel cas Palau. Per aquest motiu, els anticapitalistes han presentat una proposta de resolució per tal que el Parlament ordeni a la Generalitat comparèixer en aquesta causa.

Divendres passat el Consorci del Palau de la Música, integrat per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Ministeri de Cultura, es va reunir per decidir si implicava directament CDC en el cas Palau. Tot i que l’expresident del Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, van acusar directament Convergència de cobrar comissions a canvi d’adjudicacions d’obres públiques, el plantejament no va prosperar.

La posició del Govern ha suscitat les crítiques de la resta de partits, inclòs ERC. La CUP, que ha donat suport en nombroses ocasions a Junts pel Sí, ha reiterat el seu compromís amb la lluita contra la corrupció i ha recordat al Govern que “no hi ha majoria parlamentària que tapi les vergonyes de CDC”.

Com a mostra del rebuig cap a la posició del Govern, la CUP ha presentat una proposta de resolució per tal que el Parlament obligui la Generalitat a comparèixer en el cas Palau. Per poder fer-ho, s’haurien de suspendre els tràmits de la causa i que així hi hagués temps per convocar una nova reunió del Consorci del Palau.

Proposta de resolució cup

La CUP ha demanat que aquesta proposta es debati aquest dimecres a primera hora. Per poder fer-ho, se celebrarà una reunió extraordinària de la Mesa i també de la Junta de Portaveus per tal que es pugui incloure a l’ordre del dia del ple.

El canvi de posició del Govern és “tècnicament possible i políticament imprescindible”, ha assegurat el diputat Benet Salellas. En termes tècnics, la proposta de resolució de la CUP donaria temps que se celebrés una nova reunió del consorci i el Govern pogués canviar la seva posició i acusar CDC. En l’àmbit polític, “no hi ha omertà ni mare superiora que valgui, s’ha de comparèixer en nom de la Generalitat i acusar CDC”, ha manifestat Salellas.