Segons la CUP, la decisió de la justícia alemanya d’extradir Carles Puigdemont per malversació, i no per rebel·lió, confirma que l’independentisme és víctima d’una persecució política. “Alemanya avui confirma que hi ha obert un procés judicial política contra el moviment republicà”, ha assegurat la diputada Natàlia Sànchez, que ha dit que la “ficció” del jutge Pablo Llarena ha quedat en evidència a Europa.

“Aquesta decisió constata que no hi ha cap argument per defensar que hi ha rebel·lió en la ficció que Llarena ha posat sobre paper”, ha afirmat Natàlia Sánchez, que ha descrit les interlocutòries del jutge del Tribunal Suprem com una “novel·la fictícia”. La decisió alemanya, ha reblat, “confirma que aquests fets no son constitutius de cap delicte”.

La diputada cupaire ha aprofitat l’ocasió per, davant les informacions de possibles estratègies de defensa diferenciades i suposats pactes amb la fiscalia, fer una crida a coordinar una estratègia conjunta. “Entenem que la llibertat no es negocia”, ha assegurat, advertint contra estratègies “individuals”.

Sànchez ha fet una crida a manifestar-se aquest dissabte a Barcelona per la llibertat dels presos polítics, contra una “persecució política” que “no té cabuda en un marc democràtic”.