La diputada de la CUP-CC Natàlia Sànchez ha avisat que l'estat espanyol viurà en "inestabilitat permanent" mentre no reconegui el dret a l'autodeterminació, en referència a la convocatòria d'eleccions per part de Pedro Sánchez.

En una entrevista a SER Catalunya, la cupaire ha assegurat que els comicis anticipats són "un símptoma més de la crisi democràtica del règim del '78". D'altra banda, Sànchez ha explicat que l'opció que la CUP es presenti a les eleccions espanyoles del 28 d'abril "no està sobre la taula". "No veiem que la via institucional al Congrés sigui la nostra via de lluita", ha assegurat, encara que després ha afegit que "mai se sap" tot i que "ara no ho és".

En aquesta entrevista, la diputada cupaire ha destacat que fins que no es resolgui la qüestió "fonamental" del dret a l'autodeterminació "no hi ha marc pressupostari o d'acord que pugui resoldre el conflicte polític". En aquest sentit, ha apuntat que la situació és "excepcional" i ha afegit que no es solucionarà mentre "continuï el "judici-farsa" al Tribunal Suprem.

D'altra banda, Sànchez ha volgut "desmentir la fal·làcia brutal" que el projecte de pressupostos presentat per l'executiu espanyol i rebutjat el dimarts fos "el més social de la història". "Ni de lluny ho és; es situava el govern del PSOE com un govern progressista i de canvi i veiem que no és així", ha retret la cupaire, que ha afegit que "ni es recuperava la despesa del 2010" als comptes.

"Presentar-nos a les eleccions espanyoles no està a debat"

En referència a la convocatòria d'eleccions anticipades, la diputada de la CUP-CC ha volgut deixar clar que l'opció de presentar-hi una candidatura cupaire "no està sobre la taula". Així, Sànchez ha recordat que la CUP no s'hi ha presentat mai, i ha apuntat que "no han vist aquesta via institucional com una via de lluita lògica" amb els seus objectius polítics.

Encara que ha matisat que "mai se sap" per després aclarir que "ara mateix no és a debat ni a la seva estratègia", sí que ha assegurat que la CUP treballa "en aliances en clau antifeixista" amb "les classes populars i la resta de pobles de l'Estat".