La CUP no es mou d’allà on era: els diputats suspesos pel jutge Pablo Llarena han de tenir tots els seus drets garantits, i s'ha de portar al ple del Parlament. D’aquesta manera, el diputat Vidal Aragonés ha rebutjat  la substitució “temporal” plantejada pel magistrat i avalada pels lletrats de la cambra, perquè “no hi ha dreceres”. Ha qualificat d’”aberració jurídica” aquesta figura creada per no alterar les majories parlamentàries.

“Tenim un posicionament molt clar: cal garantir tots els drets polítics als nostres 135 representants”, ha insistit el diputat anticapitalista, que ha afegit: “No calen substitucions, sinó que cal reconèixer els seus drets polítics”. Ha cridat a “fer valdre” els seus vots sense matisos. Ha denunciat que Llarena és “un jutge que no només persegueix, sinó que s’ha convertit en legislador”.

Aragonès també ha lamentat que s’hagi conegut aquest matí que el Tribunal Constitucional suspendrà la moció de ruptura proposada per la CUP i aprovada amb JxCat i ERC. Ha criticat l’”actuació permanentment persecutòria” de l’alt tribunal espanyol. “No ens sorprèn, perquè fa molts anys que el TC decideix quina política es fa”, ha reblat.

Finalment, sobre el moviment Crida Nacional impulsat per Carles Puigdemont, el diputat cupaire ha reclamat que aclareixin els seus dubtes, tant pel que fa al full de ruta com en l’eix dreta-esquerra. “Continuaran donant compliment a les resolucions del TC i el TS que limiten la sobirania ja mermada del Parlament?”, els ha preguntat. També ha respost que “la unitat l’entenem d’una altra manera: uns mínims de construcció de la República”.