La CUP ha demanat aquest dissabte la dimissió immediata del conseller d'Interior, Miquel Buch, per les càrregues policials a la manifestació "antifeixista" i independentista contra la marxa del sindicat Jusapol. A més, han demanat al president Quim Torra que doni explicacions públiques en nom del Govern. 


En declaracions als mitjans de comunicació, el diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que "les mateixes persones que l'1-O van defensar les escoles i que avui es mobilitzaven contra el feixisme, han sigut víctimes de la mateixa violència policial per part dels Mossos". La formació considera que Buch n'ha estat el "responsable polític" i , per això, en demanen la seva dimissió.

Riera també ha exigit al Govern que expliqui "per què avalen la intervenció violenta d'avui" i els ha acusat d"'d'haver permès una manifestació per celebrar la repressió de l'1-O".

Des de la formació, han valorat positivament la manifestació independentista i han afirmat que ha estat "massiva i exemplar". Pel que fa al llançament de pintura per part dels manifestants als Mossos, Riera ha assegurat que es tractava "d'una acció creativa i no violenta". "Refusem qualsevol acusació d'agressivitat", ha conclòs.