Cinc mil persones s'han concentrat a la Via Laietana, a tocar del carrer de Jaume I, per contrarestar la manifestació del sindicat de policia espanyola Jusapol. Un cordó de seguretat dels Mossos d'Esquadra ha intentat evitar que els manifestants independentistes s'acostessin a la zona on es concentraven els policies espanyols.

S'han viscut moments de tensió i diverses càrregues policials quan els independentistes han intentat travessar el cordó policial per acostar-se a la prefectura de la policia espanyola. Almenys hi havia una cinquantena de furgons dels Mossos a la zona, on també s'ha deixat veure diverses vegades un helicòpter de la policia espanyola. 

Els concentrats, convocats per Arran, els CDR i la CUP, han cridat consignes contra la policia, com "A por ellos", "On són les urnes" , "No us mereixeu la senyera que porteu" o "Que ens deixin actuar".

El holi festival, impulsat per Arran a la plaça de Sant Jaume, també ha arribat a aquesta zona de la Via Laietana i els Mossos han quedat coberts de colors de pintura. Els manifestants han llançat avions de paper als Mossos i un grup petit ha cremat diverses fotos del Rei. S'han viscut diversos moments de tensió amb crits com "Els Mossos també són forces d'ocupació", "Barcelona serà la tomba del feixisme", "Els carrers seran sempre nostres" i "1 d'octubre, ni oblit ni perdó" fins que els manifestants s'han dispersat per anar cap a la plaça de Catalunya. 

Allà, els bombers han decidit fer un cordó just davant del dels Mossos per evitar les càrregues. Al cap d'una estona, quan s'han dispersat la majoria dels manifestants, els bombers han fet una crida a tornar a la plaça de Sant Jaume. 

Una plaça de Sant Jaume plena

La plaça de Sant Jaume estava plena de gom a gom aquest dissabte per contrarestar la manifestació organitzada pel sindicat Jusapol d'homenatge als policies que van participar en l'operació 'Copèrnic' contra el referèndum de l'1-O.

Seguint la crida de l'ANC, els CDR i la CUP, desenes de persones han passat la nit a la plaça i s'hi han anat aplegant al llarg del matí per denunciar la "provocació" de la marxa 'policial'.

Mentre s'esperava pel Holi Festival, Bel Olid ha llegit un text i ha fet una crida a que tothom qui ho volgués, agafés el micro per llegir. També ha comentat que la bústia de suggerències pel que feia a la música que sonava a la plaça també estava oberta: "Cal cambiar la banda sonora de la revolució", ha dit.

Al mateix temps, ja es preparava un ampli desplegament dels Mossos i la Guàrdia Urbana es concentra a la zona per evitar enfrontaments. Des d'Arran s'ha fet una consigna per anar cap a Via Laietana. La portaveu de l'organització ha valorat positivament la mobilització. "El feixisme se'l combat. Hem de fer menys 'Tortoses' i fer més 'Sant Jaumes'", ha exposat la portaveu d'Arran, Adriana Roca en una atenció als mitjans. 

La marxa de Jusapol s'havia canviat finalment de localització i la convocatòria estava prevista, finalment, davant la prefectura de policia a la mateixa Via Laietana.