Els grups de la CUP i CSQP van intentar aquest dilluns "llimar asprors", però no ho van aconseguir. Diputats de totes dues formacions es van reunir al Parlament per intentar tranquil·litzar els ànims, sobretot després de la carta que els cupaires van enviar als comuns, on els acusaven de "linxament". La trobada, però, s'ha quedat només en una trobada "cordial" i poc "extraordinària", segons fonts coneixedores de la reunió. Des de la CUP lamenten que CSQP "intenti fer sang i posar-nos en contradiccions". En aquest sentit, esperen que "se'n cansin", perquè és evident que totes dues formacions poden compartir punts pel que fa a nivell social. 

Per part de la CUP, a la trobada hi van anar els diputats Joan Garriga, Mireia Vehí, Mireia Boya i Albert Botran. A l'altre cantó, hi havia Lluís Rabell, Joan Coscubiela, Gemma Lienas i Joan Josep Nuet. Segons ha explicat el propi Botran al faristol del Parlament, cadascú va posar sobre la taula els seus posicionaments. Per tant, la trobada s'emmarca en un intent de reiniciar les relacions entre els dos grups, aconseguir un "punt de partida". No obstant, "no fem la mateixa lectura del moment" que viu el país, ha reiterat Botran. Per això, en realitat la reunió va servir més aviat per constatar de nou les diferències que hi ha entre els dos grups, a part de la idea del procés constituent, on sí que hi comparteixen posicionaments.

Cap acord en pobresa

Malgrat aquesta primera aproximació, a les agendes de totes dues formacions no hi ha anotada cap altre reunió per abordar "aspectes generals", com les defineix l'esquerra anticapitalista. De fet, ni tan sols per parlar del ple de pobresa que tindrà lloc dimecres i dijous al Parlament, ja que la diputada cupaire Mireia Vehí ha assegurat que ells presentaran només les seves propostes. Ara bé, també ha advertit que votaran a favor de les que considerin que donen "representativitat a l'ànima de la CUP". I això, ho decidiran dijous al matí, apurant els tempos. Serà llavors quan es veuran també amb CSQP, com fan també habitualment la resta de partits per intentar transaccionar propostes. En aquest sentit, fonts de CSQP acusen als cupaires de no voler "ni veure" les 8 propostes de resolució que els comuns han fet arribar a la cupaire Gabriela Serra, fins i tot per correu electrònic, per presentar-les conjuntament.