La CUP ha fet pública una carta que els seus diputats han enviat al grup parlamentari de CSQP. L'objectiu de la missiva es traslladar "la preocupació" dels cupaires "davant dels esdeveniments de les darreres setmanes" per "algunes conductes polítiques" dels comuns. Els cupaires lamenten "l’absència total de comunicació formal" entre els dos grups, malgrat que recorden que sempre, des de l’endemà de les eleccions del 27S, els han intentat fer partíceps del procés sobiranista."Per nosaltres es fa encara més difícil el procés de construcció de la República Catalana sense la part de l’esquerra d’aquest país que vosaltres representeu", recull la carta de la CUP.

En aquest sentit, els cupaires defensen que "de forma sempre honesta i de cara" han intentat buscar la complicitat amb CSQP, convençuts de "la fermesa de la fraternitat de l’esquerra i de l’anàlisi compartida que l’emergència social que viu aquest país demana d’una transformació absolutament urgent", argumenten.

No obstant, la CUP retreu CSQP que els deixés sols durant els mesos de negociacions per desencallar la investidura. "Tampoc en les setmanes que van fins a la investidura de Carles Puigdemont, període d’extraordinària dificultat en les nostres files, no vam poder bastir cap mena de treball conjunt, ni de bloc d’esquerres, ni d’aliança entre nosaltres. Una autèntica pena, perquè la correlació de forces en el debat amb Junts pel Sí ens era desfavorable i apartar Mas de la presidència era un objectiu compartit amb vosaltres. Sabem, però, com enfocàveu les eleccions del 20-D i la vostra posició a Catalunya no vau voler complicar-la amb les negociacions amb nosaltres i Junts pel Sí; hi discrepem però respectem la vostra decisió en tot aquell període".

No obstant, un cop passat el 20D i en "l’obertura d’una nova etapa" la CUP lamenta "els esdeveniments parlamentaris i mediàtics dels últims dies ens presenten una estratègia clara per part d’alguns membres del vostre grup parlamentari i de portaveus d’ICV d’atac a la CUP-Crida Constituent amb l’objectiu de fer evidenciar contradiccions en la nostra organització política".

En aquest sentit, els cupaires insisteixen que "no us hem vist mai com a enemics polítics ni com a objectiu a abatre, ni tan sols com a rivals, simplement perquè és evident que formulem propostes polítiques ben diferents" perquè "compartíem algunes fites polítiques comunes". Per això, els resulta "decebedora" la fórmula que han triat per relacionar-se amb ells "i aquesta sensació de linxament a les xarxes i al propi Parlament que estem sentint sobre nosaltres aquests dies".

En la carta, la CUP conclou: "llegim de forma diferent el moment històric que viu aquest país. Per nosaltres és una autèntica oportunitat per canviar-ho tot en el procés de construcció de la República catalana; vosaltres preferiu esperar. No passa res. Però en el mentrestant que tenim al davant, us proposem treballar colze a colze en la construcció d’alternatives, en la resposta que ens cal donar al procés que viu el país,  i sobretot de dics de contenció del capitalisme salvatge que castiga el nostre país i la seva gent".