Parlar del moment que viu el país, l'acord d'investidura amb ERC, la relació amb el Govern, l'activació del conflicte polític i l'acció política. Aquests són els punts que debat aquests dies la militància anticapitalista en les múltiples assemblees territorials que està duent a terme aquesta setmana.

Fonts dels cupaires han explicat a ElNacional.cat que aquestes trobades no són excepcionals ni extraordinàries, però sí que coincideix que el debat arriba a les portes de la tramitació dels pressupostos, per la qual cosa la CUP aprofitarà aquests espais d'anàlisi per ajustar la seva estratègia política

Les sessions han estat convocades a proposta del grup parlamentari, el secretariat nacional i el grup parlamentari del Congrés, també amb la intenció de prendre el pols a l'organització per afrontar el nou curs polític.

Descontentament evident

Els debats de la militància cupaire arriben en un moment en què els anticapitalistes ja han expressat el seu descontentament amb el Govern. Dimarts, dia en què l'Executiu va presentar el Pla de Govern, el diputat anticapitalista Xavier Pellicer va exigir en roda de premsa "un canvi de rumb immediat", lamentant que s'hagin inclòs projectes com els Jocs Olímpics d'Hivern.

Pellicer va criticar que al full de ruta apareguin "infraestructures faraòniques i amb obsolescència programada", un factor que a la seva opinió "camina en sentit contrari" al que es va acordar per a la investidura de Pere Aragonès.

Per tot plegat va avisar que no és moment de "receptes velles" i va demanar un "gir de 180 graus" en les polítiques per aturar macroprojectes: "No ens agrada l'enfocament general del Govern, ni en l'acció fins al moment ni en les línies generals de Pla", i el va criticar de continuista.

També va alertar que per seure a parlar sobre els pressupostos de la Generalitat era imprescindible que s'estigui complint de l'acord d'investidura, un factor que, segons la CUP, no s'està implementant. Per això va reiterar que cal que es compleixi l'acord entre ERC i la CUP per arribar a compromisos en la negociació dels pressupostos

No són aquestes les úniques qüestions que han causat disgustos entre les files del grup de Dolors Sabater. El mes d'agost la CUP va acusar directament els republicans d'haver incomplert l'acord d'investidura per la polèmica amb l'ampliació de l'aeroport. I fa només uns dies convocava protestes contra la trobada de la taula de diàleg.

Circuit de Catalunya

La fiscalització de la CUP al Govern no acaba aquí. Aquest mateix dijous al Parlament, la CUP ha presentat una proposta a la Comissió d'Empresa i Treball -que ha estat aprovada per unanimitat- reclamant que el conseller d'aquesta cartera, Roger Torrent, comparegui per explicar la renovació del contracte de la Fórmula 1 al Circuit de Catalunya després que a l'estiu la Generalitat aprovés injectar 19 milions d'euros al Circuit de Catalunya per tapar les pèrdues de 2021, i avalés també començar la negociació per renovar el contracte de Fórmula 1 i MotoGP, tal com va avançar el NacióDigital.