La CUP ha escollit el mateix camí que Esquerra sobre quina posició adoptar davant el suplicatori a la diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs: no participar en la votació al Congrés dels Diputats. Lluny de la discòrdia entre Esquerra i Junts per Catalunya, la CUP ha tirat pilotes fora i reitera que el que aquesta formació ha intentant fins l'últim moment és "instar a les dues forces a buscar una posició consensuada" en les darreres setmanes. Com que no ha sortit cap acord i per decisió pròpia, consideren que la sortida que han adoptat és la millor per il·lustrar el que volen posar de manifest.

D'una banda, la CUP vol expressar "la manca de garanties judicials del procés a Borràs fins ara" i també quan passi el seu cas al Tribunal Suprem. De l'altra, amb la no participació, posen de relleu "la voluntat d'enviar un missatge de total transparència i d'investigació de tota possible irregularitat en la gestió de les administracions públiques per part de l'independentisme". Una situació que la CUP considera que s'hagués pogut evitar si la diputada Borràs hagués abandonat el seu escó fins que no s'investiguessin totes les "presumptes irregularitats a fons en un tribunal ordinari". En aquesta justícia, la CUP confia més que amb el Suprem ja que consideren que tot plegat forma part d'una "operació d'Estat i un judici sense garanties".

En aquest sentit, la CUP també critica el sistema actual, més enllà del cas concret. No hi creu en la figura del suplicatori ja que considera que "l'aforament dels càrrecs electes té sentit des de la perspectiva de protegir la llibertat d'expressió però no quan es tracta d'una possible malversació de fons". Igual que Esquerra, també consideren que el seu vot era irrellevant i recorden que PSOE, PP, VOX, Ciutadans i Unidas Podemos ja donaven la majoria necessària.