El grup municipal de la CUP a Barcelona ha rebutjat aquest migdia la proposta del líder d'ERC, Alfred Bosch, per tal de constituir un executiu format per ambdues forces i Barcelona en Comú. Maria Rovira, regidora de la formació, ha criticat que els republicans "busquin titulars", perquè col·laborar amb les "polítiques rupturistes" com a objectiu es pot fer des de l'oposició.

Tot i que ha volgut deixar clar que la decisió d'una eventual entrada al govern de la ciutat passaria per les mans de les 13 assemblees locals, Rovira ha subratllat que "vam dir que no entraríem en un govern en minoria". De fet, ha incidit que en aquests moments "estem negociant intensament els pressupostos", i segons Maria José Lecha "hi està havent canvis".

De moment, doncs, no s'ho plantegen ni volen plantejar-s'ho. Ara per ara, l'objectiu principal és poder influir en els comptes municipals, malgrat que avui l'alcaldessa ha fet un moviment i s'ha reunit amb el líder de CiU, Xavier Trias, per explorar vies d'acord. 

"Globus sonda"

Precisament, el convergent també ha parlat de la proposta de Bosch, que ha titllat de "globus sonda" que no porta enlloc, al·legant que "no és factible". Trias ha lamentat que això pot suposar "estar marejant la perdiu dies i dies" i "perdre mesos" com ha passat a Madrid.

Sobre el desglaç amb Colau, després d'una trobada al consistori d'una hora de durada, el líder de l'oposició ha celebrat que s'hagi sortit d'una situació "anòmala", i és que en un any no hi hagi hagut cap mena de comunicació entre ambdós polítics. "Diu que té ganes d'entrar en una relació fluida", ha subratllat.

Hi pot haver punts d'entesa. Trias ha explicat que hi ha "un llistat de coses en què estem obligats a entendre'ns", com ara el tramvia o el cobriment de la Ronda de Dalt. A més ha dit que "si Colau es vol entendre en temes socials, ens entendrem", sempre i quan no se'ls posi com a "dolents de la pel·lícula".

Inviable divendres

No hi haurà aprovació de pressupostos en el plenari de divendres. Lecha ho va afirmar dilluns i ho ha tornat a remarcar aquest dimecres, reiterant que el funcionament assembleari de la CUP no permet aquestes velocitats. 

El document encara no està tancat, i mentrestant van brollant més problemes. L'últim és la polèmica per la cobertura de la Ronda de Dalt, després d'una reunió de Colau amb el veïnat d'Horta, en què els ha expressat que no podrà ser per aquesta legislatura.