"L'Audiència Nacional persegueix els regidors independentistes, la CUP demana desobediència". Així comença el comunicat de la CUP respecte els ajuntaments que han estat requerits pel seu suport a la declaració independentista del 9N. Davant aquest escenari, els cupaires emplacen als ajuntaments a desatendre les peticions d’informació que estan arribant per part dels Mossos d’Esquadra i, al mateix temps, exigeixen al conseller d’Interior, Jordi Jané, que "ordeni als Mossos d’Esquadra que deixin de dirigir-se als ajuntaments i s’abstinguin d’obeir qualsevol altre requeriment que els arribi per part de l’Audiència Nacional en relació a la criminalització de l’activitat democràtica dels nostres ajuntaments".

És més, la CUP reconeix que "la falta de resposta a les peticions d’informació poden donar lloc a la incoació d’un procés judicial per possible delicte de desobediència a l’autoritat, però entenem que políticament és l’opció més correcta". En aquest sentit, i tot just després que el fiscal hagi demanat al jutge Ismael Moreno de l'Audiència Nacional que citi com investigat el regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, per un delicte d'incitació a la sedició, el comunicat insisteix que s’han de desatendre els requeriments "perquè la seva complementació persegueix acusar a persones concretes dels delictes de rebel·lió, sedició o malversació de fons públics quan ja existeixen pronunciaments judicials d’altres jutges instructors que consideren que no estem davant de cap delicte". En concret, els cupaires recorden el magistrat De la Mata, que va optar per valorar que "de cap manera podia considerar-se com a constitutiu dels delictes de sedició o rebel·lió els actes de suport a la Resolució del Parlament per part de regidors". 

AMI

Després que l'AMI hagi recomanat avui als ajuntaments no donar tota la informació requerida, però sí les actes de les sessions plenaries, els cupaires consideren que "entregar allò que ja és públic té els mateixos efectes jurídics que no entregar res". "Entenem que cal mantenir-nos ferms en l'exercici de la desobediència a les institucions espanyoles, no reconeixent la competència de l'Audiència Nacional espanyola i no entregar cap documentació de les requerides".