L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) recomana als ajuntaments que han estat requerits per l'Audiència Nacional per haver donat suport a la declaració del 9N que només enviïn l'acta dels plenaris. El seu president en funcions i alcalde de Montblanc, Pep Andreu, assegura que el que faran és enviar només l'acta dels plens perquè considera que "és el que tenim obligació de fer, perquè tota la resta no procedeix". És més, l'entitat municipalista considera que el fet que s’hagi sol·licitat a molts ajuntaments informació sobre aquesta moció té una voluntat clarament "intimidatòria" per frenar el suport dels municipis al procés sobiranista que viu Catalunya. El municipalisme "no s’arronsarà" i continuarà estant "al costat del Govern i el Parlament", ha assegurat Andreu, després de la reunió de la comissió executiva de l’AMI que ha tingut lloc avui a l’Ametlla de Mar

Així mateix, l'associació han anunciat també en un comunicat que els serveis jurídics de l'AMI, l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es personaran a l'Audiència Nacional per saber què s'investiga i què se'ls requereix. "No és normal que tinguin aquesta informació al seu abast i que se'ns maregi d'aquesta manera. Sembla que vulguin que els ajuntaments ens acovardim, però des del municipalisme català no ens arronsarem", ha etzibat Andreu. L'alcalde ha recordat a l'Audiència Nacional que les actes de les sessions plenàries estan al seu abast des de les subdelegacions del govern espanyol i també a la majoria de les pàgines webs dels ajuntaments. Per aquest motiu, ha considerat innecessària "l'escenificació", personant a la policia judicial a les seus de l'administració municipal per requerir aquesta informació. 

Nova candidatura

L'executiva d'avui ha estat la darrera de l'AMI abans de la celebració de l'assemblea general de l'entitat municipalista, prevista pel 8 d'abril a l'Ateneu de Cerdanyola. Per tant, Pep Andreu ha presidit la seva última comissió com a president provisional, càrrec que ocupa des del nomenament de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, encapçalarà la candidatura "única i de consens" que ha de ser escollida. En aquest sentit, Lloveras ha assegurat que la nova etapa "serà continuista i adaptada als nous temps" i posarà "èmfasi en la diversitat i pluralitat de l'AMI" i de la "força municipalista".