La suspensió dels diputats presos i exiliats ja ha portat els primers problemes al Parlament. La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, ha decidit aquest dimecres abandonar la comissió de Territori arran d’una discussió que s’ha produït al voltant de la suspensió del jutge Pablo Llarena. El problema s’ha originat quan, en tres punts d’una proposta de resolució, s’ha produït un empat.

L’empat s’ha produït per error, després que JxCat hagi votat en contra d’una proposta de resolució seva. En aquest punt, la presidenta de la comissió, la socialista Assumpta Escarp, ha decidit ajornar la decisió fins que la Mesa prengui una decisió final sobre la suspensió dels diputats. Llavors ha estat quan Sànchez ha reclamat la ponderació de vot, perquè es traslladi la majoria parlamentària a la comissió, una demanda a la qual Escarp s’hi ha negat.

Abans d’abandonar la sala de grups, la diputada anticapitalista ha denunciat que aquesta situació és conseqüència de la “falta d’acord” entre JxCat i ERC sobre la suspensió dels diputats. “Som conscients que és fruit de la repressió de l'Estat, però també d'una seqüència de despropòsits pel desacord”, ha lamentat.

Des de JxCat, el portaveu adjunt Eduard Pujol ha criticat que l’ajornament “altera les majories” de les eleccions del 21 de desembre. “És molt gros rectificar les urnes”, ha assegurat.