La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha reunit aquest dimecres a la tarda amb la cúpula del Departament d'Interior i els caps dels Mossos, després que aquests hagin abandonat l'acte de la Guàrdia Civil d'aquest matí en sentir-se ofesos pels discursos de Félix Vicente Azón i Pedro Garrido. Segons han informat fonts del Govern a El Nacional, Cunillera ha traslladat les seves disculpes i les del Ministeri de l'Interior al cos policial perquè ha considerat ofensives les paraules de la Guàrdia Civil.

La delegada del govern espanyol, a més, ha demanat als dirigents de la policia catalana que mantinguin la coordinació i cooperació policial amb la Guàrdia Civil i la policia espanyola. A la reunió hi han assistit, Brauli Duart, secretari general del Departament, Pere Ferrer, director dels Mossos i el cap del cos policial, Eduard Sallent.

La Delegació, ho nega

De la seva banda, des de la Delegació del govern espanyol s'ha indicat que el que s'ha celebrat aquesta tarda ha estat una trobada amb caràcter informal, i no per rebaixar tensions perquè, segons han dit, no n'hi ha.

Durant la trobada, afegeixen, s'ha comentat la situació general. Aquestes fonts no han volgut entrar en si Cunillera s'ha disculpat o no per les paraules dels discursos dels comandaments de la Guàrdia Civil que, segons el parer d'Interior, feien referència a diversos comandaments dels Mossos ara imputats, entre ells el major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana.