La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dit aquest dijous que "ningú entendria que el rei no anés als homenatges" a les víctimes del 17-A. La delegada del govern espanyol ha assegurat en una entrevista a Onda Cero que el rei Felip VI "pot anar a Catalunya quan sigui convenient". La presència del monarca ha causat polèmica i algunes organitzacions com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han anunciat que no participaran en l'esdeveniment. La CUP tampoc no participarà en l'acte de divendres per la politització de l'estat espanyol i l'assistència del Rei

En aquest sentit, Cunillera ha qualificat de "deplorable" la xiulada que va patir el 26 d'agost durant la manifestació contra el terrorisme i ha afirmat que els independentistes "no en van treure el benefici que buscaven". Cunillera ha destacat que les administracions "han de proporcionar la certesa que estan treballant conjuntament" perquè fets com els del 17 d'agost de l'any passat "no tornin a passar".

Sobre la carta dels presos polítics que denuncia la "manca de col·laboració" de l'estat espanyol durant l'operatiu policial del 17-A, la delegada del govern espanyol assegura que "no ajuda a fer que les víctimes sentin l'escalf, el suport i el compromís de les administracions" contra el terrorisme.

La col·laboració entre Estat-Generalitat?

Teresa Cunillera ha assegurat que els ciutadans "poden tenir la certesa" de la tasca "decidida" del govern espanyol en la lluita contra el terrorisme i ha afirmat que l'executiu de Pedro Sánchez està treballant per garantir la "seguretat, la tranquil·litat i la col·laboració".

La delegada del govern espanyol ha explicat que té "l'esperança que tothom hagi après la lliçó" de l'any passat i que durant la commemoració dels atemptats les administracions es mostrin unides en "honor" a les víctimes.