La delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, creu que el dirigent de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, està "desesperat" perquè no li va anar bé en la seva etapa al PSC, i que per això ha titllat els socialistes de "llepaculs protegits barrejats amb lladres pijos" a les xarxes socials.

"Sap el que és això? És algú desesperat. És algú que hagués volgut ser del PSC, però no li va anar bé perquè una persona que tingui una relació sana amb el seu expartit hauria de poder dir això sense insultar", ha afirmat Cunillera en una entrevista a Ràdio 4.

Després de l'abstenció del PSC en la moció de censura al president de la Generalitat, Quim Torra, que es va votar aquest dilluns al Parlament, Girauta va escriure: "El PSC ha decebut moltes persones avui. A mi ja no podia: el vaig abandonar fa 33 anys sabent el que era, un partit de llepaculs protegits barrejats amb lladres pijos. Traïdors, acomplexats, immorals i nacionalistes dedicats a servir-li a Pujol el cap de l'àrea metropolitana".

"Vostè creu de veritat que això és la política? No, la política és la recerca de solucions, no la confrontació per la confrontació", ha resolt Cunillera, que ha defensat que "no val la pena" respondre a Girauta perquè el to ja "desqualifica" l'autor.