Els socialistes, i en especial Pedro Sánchez, han estat el blanc dels atacs de Lorena Roldán durant la moció de censura aquest dilluns al Parlament. Poques hores després, el president espanyol en funcions ha sortit al contraatac contra les “iniciatives electoralistes” de Ciudadans. El secretari general del PSOE ha rebatut que una moció de censura “no pot enfortir qui serà censurat” i ha subratllat que “avui Torra ha aconseguit una majoria que no ha tingut durant tota la legislatura”.

En una entrevista a Antena 3 aquest dilluns a la nit, Pedro Sánchez ha criticat que la moció de censura de Lorena Roldán s'ha fet, en primer lloc, "sense parlar prèviament amb els altres grups parlamentaris" i, en segon lloc, "sabent que no hi havia els números" perquè tirés endavant amb èxit. Davant d'aquest panorama, ha reclamat "deixar de banda qüestions partidistes i iniciatives electoralistes" només per a "esgarrapar vots fora de Catalunya".

El dirigent socialista ha tornat a referir-se a l'independentisme com un projecte "fracassat", però ha recordat al PP i a Ciutadans que "l’única esperança que tenen és que les constitucionalistes ens dividim". Per aquest motiu ha demanat "altura de mires" a la dreta.

155, "deures fets"

Un altre cop sobre una hipotètica nova aplicació del 155, Sánchez ha reiterat que han "fets els deutes", que vol dir "contemplar tots els escenaris" i donar una resposta "proporcional a l'hipotètic desafiament". En aquest sentit, ha desitjat que aquesta hipotètica resposta a la sentència sigui "unitària", i que compti també amb el suport d'Unidas Podenos.