La nova delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat avui que, tot i ser contrària al llaç groc que hi ha a la façana de la Generalitat, està disposada a anar al Palau si és per reunir-se amb el president de Catalunya, Quim Torra. "Si he d'entrar per sota d'un llaç groc ho faré perquè hi ha un bé superior que és la convivència a l'Estat", ha afirmat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí, la socialista ha insistit en la necessitat de diàleg entre els dos governs i ha assenyalat que "farà tot el possible perquè hi hagi una bona relació". En aquest sentit, Cunillera ha lamentat que Catalunya i Espanya "portin molt temps sense escoltar-se" i confia que amb els canvis de govern i la reunió entre Sánchez i Torra es pugui arribar a una entesa.

Per aquest motiu, la socialista ja ha anunciat que entre avui i demà enviarà una carta al president Torra per sol·licitar reunir-se amb ell. "M'hi deixaré la pell. Hi ha voluntat entre els dos governs i els 45 punts de base els podem acordar ràpidament", ha destacat.

D'altra banda, la nova delegada ha remarcat el compromís del govern espanyol a acostar els presos quan acabi la fase d'instrucció. "La situació dels presos em dol molt. És una mesura molt potent i no m'agrada. Espero que la sentència sigui proporcionada", ha assegurat. Tot i això, ha insistit en què aquesta és una decisió judicial i s'ha limitat a defensar una separació de poders "que amb el PP s'ha desdibuixat".