Inés Arrimadas no se sent "convidada" a reunir-se amb el president Quim Torra si no retira la pancarta amb el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat. Així ho ha denunciat la líder de Ciutadans aquest dijous, després de ser citada aquest divendres al matí en la ronda de contactes del cap del Govern amb els presidents dels grups parlamentaris. També li ha dirigit una carta exposant els motius.

 

“No em sentiré convidada fins que no es mostri que el Palau de la Generalitat és de tots”, ha insistit Inés Arrimadas, que ha posat tres condicions per reunir-se amb el president de la Generalitat: “que no s’amenaci amb plans il·legals, que es respecti tots els catalans i que es respecti la neutralitat institucional”. Ho ha considerat "premisses democràtiques bàsiques"

En aquest sentit, la cap de l'oposició ha rebatut que ella no posaria un “cor tribandera” (símbol de Ciutadans) “quan sigui presidenta de la Generalitat”. 

pancarta llibertat presos palau generalitat carles palacio

Foto: Carles Palacio

Per altra banda, Arrimadas també ha denunciat que l’Ajuntament de Vic ha "vetat" un acte polític de Ciutadans previst per aquest dissabte a la capital osonenca. Ha dit que el consistori ha fet servir “excuses de mal pagador”, argumentant que no estem en campanya electoral. “Recorrerem la decisió, no aconseguiran callar-nos”, ha sostingut. En aquest sentit, ha avançat que aniran de totes maneres a Vic per atendre els mitjans i denunciar el suposat veto.