La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dijous al matí que a Catalunya "està en risc la convivència" perquè hi ha "intolerància a l'hora de pretendre imposar les idees". Per això, la delegada ha defensat que aquest tema, finalment, s'inclogui en la reunió de la Junta de Seguretat que se celebra avui entre els dos executius al Palau de la Generalitat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio hores abans de la trobada entre els dos governs, Cunillera ha afirmat que l'obligació de Pedro Sánchez és "alertar que la convivència està en joc" i ha justificat que aquest tema es posi sobre la taula a la reunió d'avui. "És evident que hi ha risc que la gent porti a l'extrem la seva idea i que a Catalunya hi ha intolerància. Volem una convivència plena i rica", ha assenyalat.

Respecte a l'enviament de reforç policial a Catalunya per la diada i l'aniversari de l'1-O, la delegada ha explicat que es tracta d'una resposta habitual quan hi ha mobilitzacions. "No té res a veure amb altres situacions extraordinàries", ha defensat. A més, ha assegurat que la col·laboració entre cossos és "excel·lent".


Pel que fa a el diàleg entre els dos executius, Cunillera s'ha mostrat optimista i ha afirmat que considera que la proposta d'un nou Estatut "té possibilitats". "Quan tu poses sobre la taula la teva proposta, el normal és que un altre en posi una altra sobre la taula i llavors el que hem de fer és asseure'ns a parlar. És evident que estem molt allunyats i absolutament separats, però, si no ens asseiem, mai no ho podrem fer", ha sentenciat.