La defensa de Jordi Cuixart ha presentat un escrit al Suprem per demanar que, segons el que disposa l’article 6 del CEDH, es garanteixi el dret a disposar del temps i les facilitats necessàries per preparar la defensa.

Ahir ja ho va demanar l'advocat d'Oriol Junqueras: Andreu van den Eynde ha reclamat tres setmanes. 

L’escrit de Cuixart adreçat a la sala segona del Tribunal Suprem subratlla que les parts personades no han rebut ni la interlocutòria d'admissió de proves ni la data d’inici del judici oral. Tot i així, l’escrit recull que s’ha acordat el trasllat dels presos a Madrid l'1 de febrer, i els mitjans de comunicació han informat reiteradament que les sessions del ple començaran els pròxims dies. 

Si això es confirma, la defensa de Cuixart exposa que l’espai de temps referenciat seria insuficient per preparar la defensa amb garanties "en una causa de les dimensions que ens ocupa; un hipotètic assenyalament del judici en només una setmana comportaria una greu indefensió".

Les defenses hauran de preparar el judici amb les proves i testimonis acceptats que autoritzi el tribunal, i això encara no s'ha comunicat. De fet, al mateix escrit d'admissió de proves és on constarà la data d'inici del judici.

Els advocats s'han de traslladar tots a Madrid i preveuen acabar de preparar el judici amb els presos ja allà. Són vuit equips d'advocats que representen més d'una vintena de lletrats, a banda dels responsables de premsa i portaveus, coordinadors i representants dels partits polítics a què pertanyen els presos.