El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha manifestat en una entrevista amb l'agència britànica Reuters, que amb la sentència de l'1-O és a la presó "per haver defensat els drets humans, no per la independència". 

Al seu entendre, amb la decisió del Tribunal Suprem "s'ha creat un precedent per criminalitzar tota forma de dissidència contra l'Estat". Segons el dirigent cultural, la sentència és "una atrocitat i un sense sentit", perquè en realitat només va protagonitzar un acte pacífic de desobediència civil.

Cuixart apunta en l'entrevista que segueix sent partidari de la independència catalana i que donaria suport a un altre referèndum, però ha criticat els disturbis que es van registrar la setmana passada a Barcelona i altres localitats catalanes.

Respecte a les possibilitats d'obrir un diàleg, Cuixart ha acusat el govern espanyol de "no contemplar" aquesta opció per resoldre la crisi entre Catalunya i l'Estat. 

Cuixart també apunta a Reuters que és partidari d'una amnistia per als presos polítics, i ha lloat que no hagin acceptat la sentència.