Nous àudios de les declaracions dels diferents líders sobiranistes. La Vanguardia publica avui un àudio del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en què es pot escoltar com li diu al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que "no hi haurà un referèndum que no sigui convocat per Espanya, d'acord amb com ha reaccionat l'Estat, amb aquesta virulència, o que nosaltres siguem a la presó".

Cuixart va admetre que "ningú no ens va dir mai que estàvem cometent una il·legalitat. Si no, no ho hauria fet. No compensa fer una il·legalitat a canvi de ser a la presó. No ho hauria fet", i va afegir que "això va ser un enèsim intent de voler forçar una negociació amb l'Estat i que en vista dels esdeveniments no va resultar del tot encertada".

Precisament per tot això, va subratllar que el referèndum "era simbòlic" i va afirmar que "estàvem convençuts que l'1 d'octubre anava a ser un 9-N". "En el dia d'avui, molt poca gent ja creu que el resultat portava Catalunya a la independència. El que ha quedat demostrat és que un referèndum a Catalunya només el convocarà el Govern d'Espanya i això ho hem de tenir tots clar. I no és un acte de constricció sinó un acte de reconeixement. No hi ha cap altra manera", va posar en relleu.

El president d'Òmnium també va mostrar el seu compromís en complir les lleis i "la legalitat vigent".