El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, adverteix que el jutjarà un tribunal d’excepció controlat directament per PSOE i PP, els dos partits majoritaris de l’estat espanyol, un tribunal que ha violentat les seves pròpies normes per jutjar un cas que no li pertoca.

Avui la defensa de Jordi Cuixart ha presentat l'escrit de recusació com ja han fet Junqueras i Romeva i com faran en les properes hores la resta de presos polítics.

La defensa de Jordi Cuixart, també demana formalment la recusació del magistrat Manuel Marchena i, per tant, que se l’aparti del tribunal que presidirà el judici. Les informacions fetes públiques les darreres hores confirmen, segons la defensa, la politització del màxim òrgan dels jutges. Marchena renuncia a presidir el Suprem però presidirà la sala on se celebrarà el macrojudici després de fer-se públic que era el candidat del Partit Popular. Queda acreditat doncs que som davant un judici sense cap garantia i per això Òmnium torna demanar el sobreseïment de la causa i la llibertat immediata del president de l’entitat i tota la resta de presos polítics. De fet, una de les principals associacions de jutges, Jutges per la Democràcia, ha demanat en les últimes hores ajornar el judici per la crisi de confiança del Suprem.