El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, recusarà el magistrat del Tribunal Constitucional Antonio Narváez Rodríguez en considerar que no és imparcial per resoldre el recurs d’empara presentat davant d’aquest tribunal. Es tracta de l'home que va assegurar que Cuixart va participar en “un cop d’Estat encobert més greu que el de l’any 1981" i, per tant, el president d'Òmnium creu que no pot ser valorat per una persona que va fer aquestes declaracions.

El magistrat ho va dir en el marc d’una conferència titulada El problema catalán, perspectiva constitucional i la defensa de Jordi Cuixart, considera que les declaracions fetes el 2017 "en comprometen la imparcialitat necessària per participar de la resolució del recurs d’empara de Cuixart al mateix Constitucional". 

Per això, Cuixart ja ha presentat aquest mateix dimecres un escrit davant el Tribunal Consitucional en què al·lega que el magistrat va emetre "judicis de valor",  quan el seu càrrec  només li permetia realitzar “apreciacions jurídiques”. Així mateix, la recusació també denuncia que Narváez Rodríguez ho va fer "aprofitant la seva situació de magistrat del tribunal i fent ús de l’altaveu que suposava la presència de mitjans de comunicació durant l’acte".