El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, creu que l'expresident Artur Mas i el president d'ERC, Oriol Junqueras, "han de deixar pas a nous lideratges", tot i que ha afegit que això "no vol dir prescindir" d'ells, sinó que "es poden complementar". Ho ha dit en una entrevista al programa Quatre Gats de TV3, del qual la televisió pública ha mostrat un petit avenç aquest divendres. L'entrevista sencera s'emetrà aquest diumenge 25 d'octubre.

"Necessitem nous lideratges. I aquesta necessitat no vol prescindir dels existents. També es poden complementar. Però hem de tenir tots clar que el procés d'alliberament nacional d'aquest país no s'ha forjat en base a líder messiànics, sinó de baix cap a dalt. Si ara et dic Muriel Casals, Carme Forcadell, Artur Mas, Junqueras, Vila d'Abadal són els que lideraven el procés el 2014, el 2015, el 2016. Són persones que encara exerceixen un ascendent molt gran sobre el conjunt de la societat i que és molt positiu, però al mateix temps han de deixar pas a nous lideratges", ha reflexionat.

Al programa també hi intervindran les germanes de l'activista, Neus Esther Cuixart; la seva parella, Txell Bonet; els advocats que van acompanyar-lo al judici al procés, Benet Salellas i Marina RoigGemma Nierga, autora del llibre Tres dies a la presó; l'expresident de la Generalitat José Montilla; el director i treballadors de l'empresa de Jordi Cuixart, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri.

En l'avenç, el periodista Ricard Ustrell assegura haver tingut moltes dificultats a l'hora de fer l'entrevista. "És un Quatre Gats que ens ha costat moltíssim d'aconseguir, bàsicament per les restriccions que ens han posat des del Departament de Justícia. Ens han posat moltes dificultats per poder fer aquesta entrevista. L'havíem de fer a la presó, però al final s'ha fet telemàticament", ha assegurat.

En algunes de les imatges que la cadena pública ha avançat, es pot veure Cuixart entrant a la presó acompanyat de Mauri i enviant un missatge a la família. També es veu la cel·la on Cuixart fa vida al centre penitenciari de Lledoners, a més d'algunes instal·lacions com les dutxes i els passadissos.