El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, celebra el seu 44è aniversari aquest diumenge, un dia abans de Sant Jordi. Cuixart, empresonat a Soto del Real (Madrid) en qualitat de presoner preventiu mentre afronta el judici al procés, assegura que "el meu lloc és a la presó". 

"Avui en faig 44 i em faria molta il·lusió poder estar junts, sobretot amb la meva companya i els nois. Però el meu lloc és a la presó, denunciant la injustícia", escriu a través de Twitter. "Cap tristor: estimem-nos, a seguir lluitant. El dret a vot es conquereix votant", afegeix.

Ja són molts els usuaris que han felicitat Cuixart, entre ells Jordi Turull, qui comparteix presó preventiva amb ell: "Per molts anys Jordi! Treballarem incansablement per posar fi a aquesta injustícia que compartim i que aquest sigui l'últim aniversari que passis lluny dels teus".

Un altre persona que també fa anys aquest diumenge és el cap de llista del Front Republicà a Barcelona pel 28-A, Albano-Dante Fachin, que en un tuit ha volgut recordar el president d'Òmnium: "Amb tu Jordi. Feliz cumple. I sàpigues que assumirem tots els riscos per estar a l'alçada del que fas".