Jaume Alonso-Cuevillas no té cap confiança en el Tribunal Suprem en el judici a l'1-O. En aquests termes s'ha expressat l'advocat de Carles Puigdemont aquest dijous als passadissos del Congrés, després de comparèixer davant la comissió de Justícia sobre la reforma de l'indult. “Com a bon advocat, li he recomanat al senyor Puigdemont que aprengui flamenc”, ha ironitzat el jurista.

En la seva condició de catedràtic de Dret Processal, Cuevillas ha rebutjat completament la reforma de la llei que regula l'indult per fer excepcions als delictes de rebel·lió i sedició. “Si el volen limitar, em fan un favor com a advocat, perquè ho portaré a les instàncies internacionals per la manca de neutralitat”, ha assegurat fent de nou ús de la ironia.

Sobre la possibilitat que tenen les defenses per citar a declarar l’expresident espanyol Mariano Rajoy en el judici, l’advocat ha explicat que encara no han decidit si ho faran, i ha assenyalat que el termini acaba el proper dimarts 15 de gener. “Estem acabant de debatre tots els aspectes”, ha dit.

Pel que fa a l’arxivament de les querelles contra els Mossos per cremar documents, el jurista ha subratllat que és el que esperaven, perquè era el protocol habitual. “Va intentar crear-se un cas on no n’hi havia, no hi havia res del que es deia que hi havia”, ha afirmat l'advocat de l'ex-secretari general d'Interior, César Puig.

Rebel·lió i sedició

Durant la seva compareixença a la comissió de justícia, Cuevillas ha defensat la introducció de mesures de transparència en la reforma de la llei que regula l’indult, però ha alertat sobre la limitació de delictes com la rebel·lió o la sedició. Ha avançat que, en cas d’aprovar-se esmenes com les del PP, la portaria al Tribunal d’Estrasburg.

L’advocat ha carregat amb duresa contra el PP. “Només li falta introduir al catàleg de delictes el de flora i fauna per dissimular que hi ha el de rebel·lió i sedició, volen limitar al mínim la possibilitat d'indults”, ha criticat.