"És un gran èxit", ha dit l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, en directe a TV3, on ha fet la primera reacció després de saber-se que el jutge alemany deixa en llibertat el president fins que no es resolgui l'extradició i que descarta el delicte de rebel·lió perquè no hi ha violència. Ara s'ha de decidir si accepta l'extradició pel delicte de malversació.

"La conseqüència més clara és que Alemanya no extradirà el president Puigdemont pel delicte de rebel·lió, la conseqüència lògica és que els altres estats facin el mateix", ha dit esperançat Cuevillas.

L'advocat de Puigdemont ha fet una anàlisi de la situació prudent però optimista i recordant tot el que s'ha arribat a dir i que augurava el pitjor: "Deien que Alemanya no era la broma de Bèlgica". "Alemanya era segur, segur que es faria l'extradició per dos delictes", ha recordat també l'advocat de Puigdemont.

Jaume Alonso-Cuevillas no ha pogut concretar encara si hi haurà recurs pel delicte de malversació. Ara el jutge ha de decidir si tira endavant l'extradició pel delicte de malversació.

Mentrestant, Puigdemont no es podrà moure d'Alemanya fins que no es resolgui l'extradició. Si finalment el jutge la rebutja, podrà tornar a Brussel·les però no a Espanya, on continua vigent una ordre de detenció nacional.