L'advocat Jaume Alonso Cuevillas, diputat de Junts, ha llançat un missatge de calma davant la detenció del president a l'exili, Carles Puigdemont. "Tothom tranquil: Demà dia assolellat a l’Alguer!", ha indicat.

alonso cuevillas tuit

Cuevillas ha afegit en declaracions a TV3, que l'Advocacia de l'Estat espanyola va traslladar que les euroordres estaven inactives i per això el Tribunal de Justícia de la UE va treure la immunitat. Creu que Puigdemont hauria de quedar en llibertat demà al matí. 

Per la seva banda, el president del grup parlamentari d'Unidas Podemos al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha reaccionat a través de Twitter a la detenció del president Carles Puigdemont a l'aeroport de l'Alguer. El diputat assegura que aquesta detenció és "incomprensible". En aquest sentit, qüestiona la seva legalitat: "Es basa en una ordre de detenció judicial suspesa pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea. A mi això em sembla que és una detenció il·legal".

En aquesta línia també s'ha expressat l'exvicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, que parla d'"engany" i que ha escrit: "Espanya acaba de provocar la detenció d'un eurodiputat per part d'un altre estat membre de la Unió Europea. Ho ha aconseguit enganyant el Tribunal de Luxemburg, doncs varen dir que això no passaria. La detenció durarà màxim unes hores, però la vergonya d'Espanya quedarà per a la història", ha pronosticat.