L'advocat Jaume Alonso Cuevillas serà el  candidat de JxCat per Girona a les eleccions generals. El lletrat encapçalarà una llista que portarà de número dos l'actual diputat del PDeCAT Sergi Miquel i de número tres l'exconsellera socialista Marina Geli, que ja va ser candidata de JxCat el 21-D.

El mateix Cuevillas ho ha anticipat poc abans que es fes pública la notícia de la seva candidatura. En una piulada ha indicat: "En breus, notícies. Visca Catalunya, Però Girona més", l'advocat ha considerat que "En moments excepcionals, decisions excepcionals".

La candidatura de Cuevillas s'ha donat a conèixer durant el Consell Nacional que el PDeCAT ha celebrat aquest diumenge. A la trobada s'ha acordat amb el PDeCAT que el president de la Crida i del grup parlamentari, Jordi Sànchez (1); la consellera Laura Borràs (2); la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras (3) i l'eurodiputat Ramon Tremosa (4) encapçalin la llista de JxCat a les eleccions espanyoles del 28-A.

La relació amb el PDeCAT s'ha tensat les últimes hores ja que quadres territorials i de la direcció s'oposaven a acceptar que Sànchez i Borràs -externs al PDeCAT- ocupessin les primeres posicions de la llista per Barcelona. Finalment, l'acord inclou que tres "presos polítics" liderin les llistes de Barcelona (Jordi Sànchez), Lleida (Jordi Turull) i Tarragona (Josep Rull), i un independent ho faci per Girona (Jaume Alonso Cuevillas).