L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha afirmat aquest matí, en declaracions al Via Lliure de RAC1,que "Alemanya serà l'inici d'un efecte dominó". D'aquesta manera, el jurista confia que Bèlgica, Escòcia i, si arriba el cas, Suïssa també tombin el delicte de rebel·lió.

"Això farà trontollar els fonaments del sistema judicial espanyol", ha explicat Cuevillas. A més, ha apuntat que confia que la justícia alemanya també desestimi l'extradició pel delicte de malversació i pronostica que començaran a sortir a la llum a Espanya veus judicials crítiques amb el jutge Pablo Llarena que fins ara s'havien mantingut silenciades.

"Molts jutges i magistrats et deien en privat que això de la rebel·lió és inviable, que està agafat amb pinces. En públic només s’hi atrevien jutges i fiscals jubilats. Jo crec que ara canviarà el discurs", ha destacat l'advocat. Cuevillas creu que "tot aquest clima" va molt bé per la defensa i per posar de manifest "la manca de garanties d'un judici just a Espanya".