La dimissió de Francesc de Dalmases no ha aconseguit calmar els ànims dins Junts, sinó que els ha encès encara més. Ara, Jaume Alonso Cuevillas ha sortit a defensar-lo a ell i la presidenta del partit, Laura Borràs, criticant a determinats dirigents de la formació, sense donar noms, que haurien convertit la presidenta suspesa del Parlament en una "peça de caça major". En una entrevista a Aquí Catalunya (Ser Catalunya), Cuevillas ha deixat clar que "Dalmases va voler dimitir perquè no seguís aquest tema desgastant a Junts i a la presidenta", un gest que segons el també diputat de Junts, "l'honora", i ha advertit que una part de la direcció del seu partit ha volgut convertir a Borràs en "peça de caça major", posant el focus sobre els membres del partit que han sortit del Govern després de la consulta a la militància, sigui com a consellers o com a càrrecs intermedis, que creu que encara han de "pair" la nova situació. "Dins de Junts hi ha dues ànimes, això és una cosa notòria, encara que intentem camuflar-lo o fer veure que no ho veiem", ha reconegut Cuevillas, que creu que la sortida del partit del Govern ha "deixat ferides que encara han de cicatritzar". 

El diputat de Junts també és president de la Comissió dels diputats. En aquest sentit, Cuevillas ha reconegut en una altra entrevista que ha encetat el procés pel cas Dalmases amb dubtes, després que la Mesa de la comissió es reunís dimarts nit. Amb tot, la comissió en qüestió encara no s'ha convocat, pel fet que hi ha dubtes, ja que "el codi de conducta no s'ha aplicat mai". Tant el PSC com la CUP han demanat que es convoqui aquesta comissió, perquè tot i que Dalmases ha dimitit com a vicepresident del seu partit, no ho ha fet com a diputat al Parlament de Catalunya. Ara, ha confirmat que tot plegat ja està en marxa i que ha plantejat una consulta al lletrat major, ja que en aquests moments no hi ha secretari general. El següent pas és una nova reunió de la mesa dijous, que a partir de les respostes del lletrat major que rebi Cuevillas, decidirà com s'ha de procedir

Crítica a l'inofrme Orancih

Per altra banda, Cuevillas ha reiterat que Dalmases ha dimitit per no perjudicar més el partit, però també ha volgut deixar clar que el ja exvicepresident ha dit des del principi de la polèmica generada per l'entrevista a Laura Borràs al programa FAQS de TV3, "ell sempre ha reconegut que va tenir una discussió acalorada, ja que havien pactat diferents termes de l'entrevista i no es va respectar". Per altra banda, però, també ha volgut criticar el polèmic informe de Magda Oranich, que Dalmases ha titllat de tendenciós, perquè Cuevillas diu que el seu company "mai no va agafar a ningú pel canell ni va tancar cap porta", tal com queda reflectit a l'informe. 

Les "dues ànimes de Junts" a les quals s'ha referit Cuevillas durant aquesta entrevista queden perfectament reflectides quan mentre part dels companys de Dalmases el defensen i recorden que ja ha demanat perdó, també hi ha altres membres de la formació que han impulsat una resolució per aconseguir que també renuncii a l'acta de diputat, que encara conserva. A més, en cas que Dalmases no prengui la decisió, s'adoptin les mesures necessàries per apartar-lo del grup parlamentari. La resolució, però, no afecta només Dalmases, sinó que també podria esquitxar la presidenta del partit, Laura Borràs, ja que l'escrit demana una investigació interna sobre les pressions que va rebre Magda Oranich com a instructora de l'informe on es conclou que Dalmases havia tingut una actitud incorrecta amb una periodista de TV3.