Acostament de la confluència de Lluís Rabell al grup socialista, després que la CUP hagi rebutjat ni tan sols "veure" les 8 propostes de resolució que li havien fet arribar. La voluntat era llimar asprors i mostrar entesa al ple d'aquesta setmana sobre la pobresa, però l'objectiu pot considerar-se fracassat.

Entre d'altres es volia pactar sobre les beques menjador, la diferència entre el sou home-dona o recursos contra les dones que són víctimes de la violència masclista. Davant la situació, Catalunya Sí que es Pot n'ha aconseguit pactar cinc amb el PSC.

"Garantir la dotació pressupostària per cobrir la demanda de beques menjador que compleixin els barems"; "portar a terme la Reforma de la Renda Mínima d'Inserció, garantit el caràcter subjectiu de la prestació"; o "derogar el copagament en atenció a la dependència", són les tres més remarcables.

Picades d'ullet

Fonts dels comuns han explicat que els textos inclouen els plantejaments de propostes que han estat aprovades pels cupaires o ERC en altres indrets, com l'Ajuntament de Barcelona, o en altres moments, al Parlament de Catalunya.

La CUP afirmava ahir que podia arribar a aprovar propostes que li semblessin coherents amb la seva "ànima", i caldrà veure exactament en les votacions d'aquest dijous com es concreta.

Sobre quines iniciatives sí que poden arribar a obtenir el consens de la majoria de la cambra, fonts socialistes han apuntat que seria la derogació de la reforma laboral del 2012, o una sobre els serveis socials per assegurar la millora del finançament dels municipals.