Ciutadans ha avalat aquest dimarts la suspensió cautelar de la reforma del reglament del Parlament per part del Tribunal Constitucional. "Els independentistes saben que són incapaços d'aconseguir les majories per canviar la Constitució i les lleis catalanes, és el què passa quan quedes en mans dels antisistemes que es dediquen a assaltar autobusos i punxar les rodes de les bicicletes", ha afegit la diputada Sonia Sierra en relació a la CUP.

Ciutadans va presentar aquest dilluns un recurs d'empara al TC contra l'article del nou reglament del Parlament que possibilitaria l'aprovació de la Llei del Referèndum per la via exprés. Hores després, el ple del TC admetia a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol sobre aquest mateix article, de manera que aquest quedava suspès cautelarment. 

Davant aquest fet, Sierra ha recordat que "tant el Consell de Garanties Estatutàries, com els lletrats del Parlament, com la Unió Europea i la ONU ja havien advertit a Junts pel Sí i la CUP" sobre els límits de la lectura única. 

"En mans dels antisistemes"

"Els separatistes volen fer tripijocs antidemocràtics perquè saben que no poden convèncer a la majoria d'espanyols ni catalans de canviar la Constitució i les lleis catalanes. És el què passa quan quedes en mans dels antisistemes que es dediquen a assaltar autobusos i punxar les rodes de les bicicletes", ha reblat.

Sierra s'ha referit així a les accions dutes a terme per l'organització juvenil propera a la CUP, Arran, que en els últims dies han atacat un autobús turístic i punxat rodes de bicicletes de lloguer com a actes de denúncia contra el model turístic de Barcelona.