"A Espanya tots units som perfectes; porto els òrgans d'una persona catalana i n'estic molt orgullosa. Tots necessitem Catalunya". Això és el que ha dit Manuela de la Vega, presidenta d'ALCER (Associació per a la Lluita Contra les Malalties de Ronyó), en un discurs a Palma en el marc de la plataforma España ciudadana, impulsada per Ciutadans

El discurs que reivindica l'espanyolisme del traspàs d'òrgans ha provocat l'enuig de la xarxa, que ha carregat contra España Ciudadana i contra el partit d'Albert Rivera.

Per la seva banda, Rivera ha assegurat aquest dissabte que el nacionalisme català és "insaciable" i que "amb més privilegis, eines i recursos encara serà pitjor". Rivera ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que no pot "normalitzar" el que passa a Catalunya i s'ha mostrat contrari a una estratègia per intentar "apaivagar" la situació. "Algú es pensa que Junqueras, Torra o Puigdemont es conformaran amb un copet a l'esquena i mitja competència? Volen liquidar el país", ha dit Rivera. Segons ell, no es pot governar Espanya "com un intercanvi de cromos amb els nacionalistes". 

Segons Rivera, no es pot tirar endavant "de manera ingènua" la idea d'una "nació de nacions". "La majoria de països pròspers del món són una nació, no 50 o 24", ha dit Rivera, que ha remarcat que cal "combatre" el nacionalisme i no "seguir fent el mateix" que els últims 40 anys. 

Rivera Palma ACN

Rivera ha dit que s'han de "prendre mesures" en l'educació, la sanitat i els mitjans de comunicació públics perquè "no es pot deixar que el nacionalisme copi l'espai públic". 

Rivera: "No pot ser que hi hagi llocs d'Espanya que el cap de l'Estat no pot trepitjar"

"A l'Espanya que jo vull, l'últim poblet de Girona és tan espanyol com el passeig de la Castellana", ha remarcat el líder de Cs, que ha carregat també contra les crítiques al rei Felip VI

"No pot ser que hi hagi llocs d'Espanya que el cap de l'Estat no pot trepitjar; però quin país és aquest?", s'ha queixat Rivera, que ha dit també que les llengües "mai poden ser una barrera" per exercir els drets laborals.